PALOMAT COLDSTORE

PALOMAT® breidt zijn standaardassortiment uit met een nieuw model , de PALOMAT® Coldstore. Dit innovatieve product zorgt voor het snel verwerken van pallets in extreem koude omgevingen en verbetert tegelijkertijd de werkomgeving voor jouw werknemers.

 

Efficiënte handling van pallets bij -25 graden


Werken in deze extreem koude omgevingen brengt speciale uitdagingen met zich mee, zoals de beperkte tijd die je in een dergelijke ruimte kunt doorbrengen voor men opnieuw moet ‘ontdooien’. Dit vereist een snel en efficiënt werktempo. Daarom ontwikkelde PALOMAT de Coldstore die geschikt is voor het werken in een omgeving tot – 25 graden celsius.

Nieuwe PALOMAT Coldstore nu ook beschikbaar bij Raymakers PALOMAT® breidt zijn standaardassortiment uit met een nieuw model , de PALOMAT® Coldstore. Dit innovatieve product zorgt voor het snel verwerken van pallets in extreem koude omgevingen en verbetert tegelijkertijd de werkomgeving voor jouw werknemers. Efficiënte handling van pallets bij -25 graden Werken in deze extreem koude omgevingen brengt speciale uitdagingen met zich mee, zoals de beperkte tijd die je in een dergelijke ruimte kunt doorbrengen voor men opnieuw moet 'ontdooien'. Dit vereist een snel en efficiënt werktempo. Daarom ontwikkelde PALOMAT de Coldstore die geschikt is voor het werken in een omgeving tot – 25 graden celsius.

Hoe werkt De Palomat Coldstore?

  • De Coldstore stapelt en ontstapelt lege pallets automatisch. De gebruiker plaatst of verwijdert de pallets met behulp van een stapelaar of vorkheftruck. Alle pallethandelingen gebeuren op vloerniveau. De PALOMAT® Coldstore detecteert de pallets via fotosensoren waarna ze automatisch één voor één gestapeld of ontstapeld worden.
  • Het toestel kan werken in vriesomgevingen tot 25°C / -13°F
  • Het apparaat werkt uitsluitend op 230 V stroom en kan daarom overal worden geplaatst, zolang er maar een 230 V stopcontact in de buurt is.
  • Als u voor ontstapelen kiest, kan de PALOMAT® Coldstore een stapel van maximaal 15 pallets aan, die dan automatisch ontstapeld worden.
  • Als u voor stapelen kiest, worden de pallets één voor één geplaatst en automatisch gestapeld tot maximaal 15 pallets. De hele stapel kan vervolgens worden verwijderd
  • De Palomat® Coldstore werkt volledig automatisch.
  • De Palomat® Coldstore wordt ALLEEN handmatig bediend met een touchscreen bij het wisselen tussen stapelen en ontstapelen.
  • Om condensatie op de grijpers te voorkomen, is het aangewezen om de PALOMAT® Coldstore niet in de buurt van deuren of ingangen te plaatsen, omdat er dan tocht kan ontstaan.
  • De PALOMAT® Cold Store is een standaardmodel, maar is geschikt voor een groot aantal verschillende soorten pallets en formaten. Palomat biedt bovendien aangepaste oplossingen voor specifieke behoeften van de klant. 

“Werken in een koude omgeving is een uitdaging en de tijd die daar wordt doorgebracht, moet verstandig en efficiënt worden gebruikt. Palomat merkte de afgelopen jaren een groeiende vraag naar palletmagazijnen die bestand zijn tegen koude temperaturen en die een snelle en efficiënte verwerking van pallets garanderen. Onze Deense partner besloot daarom om haar bestaande assortiment te upgraden met een robuust en koudebestendig product voor vrieshuisomgevingen."